Voor de RSW-ploegen zijn er weer een aantal opdrachten die zij dienen uit te voeren. Voor deze opdrachten is een checklist opgesteld waarop je kunt zien waaraan de opdrachten dienen te voldoen!

I.   Foto-opdracht:

De RSW ploeg maakt een ploegfoto voor de subkampstaf. (Aanleveren voor 24 maart!)


II.   Presentatie tijdens opening:

Dit jaar zijn de RSW-ploegen onderdeel van de opening. De bedoeling is dat de RSW-ploegen in Romeinse militaire uitrusting in schildpadformatie of in een falanx langs de keizer marcheren. Hij inspecteert zijn troepen, samen met zijn generaals. Des te creatiever een formatie wordt uitgevoerd, des te beter.


III.   Romeinse Bouwmeesters:

De Romeinen waren uitstekende bouwmeesters en konden enorme bouwwerken en goede wegen bouwen. Ook konden Romeinen water verplaatsen over lange afstanden. Dit deden ze met aquaducten. In deze thuisopdrachten testen we of de RSW’ers net zo inventief zijn als de Romeinen. De bedoeling is dat dit wordt uitgevoerd nadat de opening is geweest. Het aquaduct moet uit losse onderdelen bestaan en moet in elkaar worden gezet op de RSW zelf.

Eisen:

  1. Het aquaduct moet over een afstand van tenminste 3 meter water kunnen vervoeren.
  2. De constructie moet bestaan uit minimaal drie onderdelen exclusief de standaard. De waterloop bestaat dus tenminste uit drie onderdelen.
  3. Het aquaduct moet op zichzelf blijven staan. Hij mag dus niet worden vastgehouden tijdens de test.
  4. Het aquaduct moet tenminste 1 liter water kunnen verwerken.
  5. Het aquaduct moet in 30 minuten opgebouwd kunnen worden.
  6. Laat het materiaal dat jullie gebruiken passen bij de tijd van de Romeinen.

! Er mogen géén voor gefabriceerde pijpen gebruikt worden